Εκδόσεις Motiβο John S. Stupakis Ο πιο άμεσος δρόμος για την επόμενη προαγωγή σας

Το βιβλίο ασχολείται με θέματα του μάνατζμεντ που αφορούν τη γρήγορη ανάπτυξη και εξέλιξη ενός εργαζόμενου σε ανώτερες διοικητικές θέσεις. Η προσέγγιση του συγγραφέα είναι πολύ διαφορετική από τις καθιερωμένες, από αυτές δηλαδή που βρίσκει κανείς σε ένα απλό θεωρητικό εγχειρίδιο. Ο συγγραφέας, ειδικός και με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, ξεναγεί τον αναγνώστη στο εσωτερικό των εταιρειών, μεγάλων και μικρών, τον εισάγει στα μυστικά της διοίκησης και της λήψης αποφάσεων, και του δείχνει τον τρόπο να προχωρήσει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία διατηρώντας ακέραια το ήθος και την εντιμότητά του.

Η ματιά του βιβλίου είναι φρέσκια και σύγχρονη, και η καινοτομία του είναι η πραγμάτευση των θεμάτων μέσα από πραγματικές ιστορίες (που συνέβησαν στον συγγραφέα ή σε συναδέλφους του), και όχι μέσα από τυπικές, «στημένες» μελέτες περίπτωσης (case studies). Πρόκειται για ιστορίες που διδάσκουν, εμπνέουν, συναρπάζουν: αυτή η αληθινή βάση είναι που προσδίδει στο βιβλίο τη μεγάλη του αξία. Οι αληθινές ιστορίες βοηθούν τον αναγνώστη να βελτιώσει τον εαυτό του και τον τρόπο που λειτουργεί στην εργασία του, και του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις καθημερινές προκλήσεις που ενέχει σταθερά αλλά αναπόφευκτα το έργο του μάνατζμεντ κάθε επιπέδου. Σε τελική ανάλυση, η γνώση είναι δύναμη.

Αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς είναι οι πρακτικές συμβουλές που αναφέρονται σε κάθε πτυχή της εργασίας: στους συναδέλφους, τους προϊσταμένους, τις νέες τεχνολογίες, τα οικονομικά, την εταιρική κουλτούρα, ακόμη και την εντύπωση που δίνει ο ίδιος ο εργαζόμενους στους άλλους! Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στα «φτασμένα» στελέχη, αλλά και στους σπουδαστές και φοιτητές των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων με στόχο να τους προμηθεύσει τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν και να εξελιχθούν στην εργασία τους.

Ένα βιβλίο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα του είδους του. Ένας πολύτιμος οδηγός για την εργασιακή ζωή και εξέλιξη, που αξίζει να διαβαστεί από όλους!

Ο ελληνικής καταγωγής συγγραφέας John S. Stupakis, που διέμενε επί πολλά χρόνια στο εξωτερικό, έχει Masters μηχανολόγου μηχανικού, έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας (US Patents) και μια πλούσια επαγγελματική εμπειρία σαράντα πέντε χρόνων. Εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες (Boeing, Du Pont, General Dynamics, British Aerospace) και χρημάτισε γενικός διευθυντής της Coca Cola 3Ε και διευθυντής εργοστασίου της ΙΤΤ στην Ελλάδα. Η μοναδική επαγγελματική του εμπειρία υπήρξε το σχολείο από το οποίο αντλεί τις γνώσεις που του επιτρέπουν να συγγράφει, αλλά και να διδάσκει σε σεμινάρια εκπαίδευσης στελεχών μεγάλων εταιρειών.

Πίσω