Εκδόσεις Motiβο - Ντέιβιντ Τζόακιμ Ροσέλ Ντέιβις Φρέσκες Επιλογές

Θα αναριωτιέστε, ίσως, γιατί τα τρόφιμα ξαφνικά προκαλούν τόσες ανησυχίες για την υγεία μας. Οι ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής και η εντατικοποίηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας τον 20ό αιώνα, μας έχουν απομακρύνει από την ενασχόληση και την προετοιμασία του πιο ζωτικού στοιχείου διαβίωσης: της τροφής μας.

Μέσα από τις Φρέσκες Επιλογές, ο Ντέιβιντ Τζόακιμ και η Ροσέλ Ντέιβις μας δείχνουν πως να περιορίσουμε την επιβάρυνση του οργανισμού μας με χημικά, καθώς και ποιοι τρόποι καλλιέργειας ή κατεργασίας είναι καλύτεροι για το περιβάλλον ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε πιο θρεπτικά τρόφιμα.

Μέσα από αυτό το βιβλίο, ο γνωστός αμερικανός σεφ Ντέιβιντ Τζόακιμ και η διεθύντρια του οργανισμού Generation Green (Πράσινη Γενιά), Ροσέλ Ντέιβις, εξηγούν σε απλή γλώσσα, πως η άνοδος της εντατικής καλλιέργειας και της μαζικής παραγωγής κρεατικών έχει επηρεάσει την διατροφική ποιότητα των τροφίμων και γιατί είναι καλό τα τρόφιμα που καταναλώνουμε να προέρχονται από την περιοχή μας. Επίσης, προτείνουν πάνω από 100 πρωτότυπες συνταγές με υγιεινές εναλλακτικές επιλογές για αγνή τροφή όταν δεν μπορούμε να αγοράσουμε βιολογικά προϊόντα.

Πίσω